Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Kategorie

Výrobci

Informace o produktech

Nabídka služeb

Rozdělení japonských nožů KAI

KAI SHUN PREMIER TIM MÄLZER

Srovnání sérií japonských nožů KAI

Níže Vám přinášíme přehled vlastností jednotlivých výrobních sériích japonských kuchařských nožů KAI. Modelové řady nožů KAI jsme v seznamu seřadili vzestupně podle pořizovací ceny. To se samozřejmě odráží v použitých materiálech při výrobě.

Japonské nože KAIČepelRukojeťCena za nůž šéfkuchaře
WASABI BLACK  nerez.uhlík.ocel (58±1 HRC) Černý polypropylen s bambus.práškem 1450,- Kč
SEKI MAGOROKU REDWOOD nerez.uhlík.ocel (58±1 HRC) Sekvoj vždyzelená 2090,- Kč
SEKI MAGOROKU VINTAGE 3vrstvá uhlík.ocel (59±1 HRC) Japonská bříza 3150,- Kč
SHUN 32vrstvý damašek VG-10 (61±1 HRC) Černé laminované dřevo Pakka 5200,- Kč
SHUN PREMIER TIM MÄLZER 32vrstvý damašek VG-10 (61±1 HRC) Hnědé z ořechového dřeva 5750,- Kč
SEKI MAGOROKU COMPOSITE VG-10 a SUS420J2 (61±1 HRC) Světlé laminované dřevo Pakka 6999,- Kč
SHUN KAJI 32vrstvý damašek SG-2 (64±1 HRC) Černé laminované dřevo Pakka 8950,- Kč

WASABI BLACK - japonské nože KAI

Základní profesionální řada KAI WASABI BLACK má díky leštěné čepeli a černé rukojeti krásný minimalistický design. Čepel nože je vyrobena z vysoce kvalitní nerezové uhlíkové oceli Daido 1K6 o úctyhodné tvrdosti 58±1 HRC. Následuje leštěná kovová záštita. Černá rukojeť nabízí optimální hygienický povrch díky kombinaci polypropylenu a bambusového prachu (přírodní anti-bakteriální vlastnost). Proto se tato řada skvěle hodí i do provozu restaurací.

SEKI MAGOROKU REDWOOD - KAI

SEKI MAGOROKU REDWOOD - tradiční japonské kuchyňské nože kované z vysoce uhlíkové nerezové oceli. Tvrdost oceli má hodnotu 58±1 HRC. Chemické složení je C-0.75, Cr-13.50, S-0.02, P-0.03, Mo-0.20, V-0.20. Leštěné ostří zaručuje velkou ostrost a naprostou přesnost použití. Zakončeno je černou leštěnou záštitou. Rukojeť je vyrobena ze dřeva Sekvoje vždyzelené obsahující vysoký podíl oleje. Tím je zaručena voděodolnost a trvanlivost rukojeti. Průřez rukojeti má klasický kaštanový tvar a tím je zajištěno perfektní padnutí do dlaně. Tato řada nožů je určena pouze pro praváky.

SEKI MAGOROKU VINTAGE - KAI

Řada SEKI MAGOROKU VINTAGE je vyrobena špičkovou sendvičovou technologií. Čepel z leštěné třívrstvé uhlíkové oceli o tvrdosti 59±1 HRC a její jemně modelovaná linka běžící podél ostří dává noži jedinečný vzhled. Dokonalý design je pak podtržen dvoudílnou nýtovanou dřevěnou rukojetí z japonské břízy. Překrásná série nožů s vynikajícími řeznými vlastnostmi, ktera nemá v této cenové kategorii konkurenci.

SHUN - japonské nože KAI

Jedná se o celosvětově známou a nejvíce rozšířenou řadu japonských nožů KAI. Díky tomu v ní najdete největší nabídku velikostí a tvarů ostří. Je jich bezmála 30 typů. Čepele nožů SHUN jsou vyrobeny z nerezové 32-vrstvé damaškové oceli. Vnitřní vrstva je vyrobena z oceli VG-10. Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a velmi tvrdá 61±1 HRC (1,0% uhlíku, 1,5%  kobaltu). Dá se prakticky říci, že nůž drží trvale ostrý. Každý nůž ze série SHUN je ručně leštěn. Elegantní vzhled této japonské klasiky je doladěn černou rukojetí vyrobené z laminovaného dřeva Pakka a zakončením ocelovou nerezovou záštitou. Každý nůž je balený v dárkové krabičce. Každý nůž SHUN je umělecký kus.

SHUN PREMIER TIM MÄLZER - KAI

Nože řady SHUN PREMIER jsou vyrobeny ze 32 vrstvé speciálně vyvinuté nerezové damaškové oceli. Nože mají ručně tepaný povrch a vnitřní vrstva je vyrobena z oceli VG-10. Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi, velmi tvrdá (61±1 HRC, 1,0% uhlíku, 1,5% kobalt) a drží nůž trvale ostrý. Každý nůž této řady byl pečlivě navržen japonskými mistry mezi kováři z města Seki. Krásu těchto japonských nožů podtrhují dokonalé rukojeti z ořechového dřeva. Šéfkuchař Tim Mälzer říká: "Kvalitní nůž Vám nejen usnadní práci, ale také Vaše vaření zdokonalí."

SEKI MAGOROKU COMPOSITE - KAI

SEKI MAGOROKU COMPOSITE - to je série kuchyňských nožů od japonského výrobce KAI, která získala prestižní ocenění reddot design award v roce 2013. Řada je zastoupena 8 typy nožů. Vyjímečnost těchto nožů je vidět hned na první pohled díky osobitému designu. Ostří je totiž vyrobené ze dvou různých ocelí. Zrcadlově lesklá část ostří je z oceli VG-10 o tvrdosti 61±1 HRC. Saténová část ostří pak z oceli SUS420J2. Mezi těmito rozdílnými materiály je viditelná jemná měděná linka. Výroba těchto nožů je založena na nejmodernějších technologiích používaných v leteckém průmyslu. To zaručuje u této série precizní vzhled a dlouhou živnotnost. Tenké zužující se rukojeti jsou vyrobeny ze světlého laminovaného dřeva Pakka.

SHUN KAJI - japonské nože KAI

SHUN KAJI – jedná se o prémiovou nejvyšší řadu japonského výrobce KAI inspirovanou technikami výroby samurajských mečů. Tyto nože kombinují nové technologie se staletími prověřenou tradiční ruční kovářskou výrobou. Tato konstrukce vytváří neskutečné ostří. Čepel je ukována ze 32 vrstvé damaškové oceli s jádrem z oceli SG-2 o extrémní tvrdosti 64±1 HRC. Symetrická sendvičová rukojeť z černého laminovaného dřeva Pakka je tvarovaná pro maximální komfort a kontrolu nad řezem.