Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Kategorie

Výrobci

Informace o produktech

Nabídka služeb

Značky Počet značek: 37

na stránku
Zobrazeno 1 – 30 z 37 položek
  • Bester IMANISHI

    Brusné kameny Bester jsou vyráběny v továrně IMANISHI. Sídlem této firmy je japonské město chrámů - Kyoto. Brusné kameny Bester jsou pověstné rychlým odběrem broušeného materiálu. Používají se na broušení pod vodou.

  • Böker

    Heinr. Böker Baumwerk GmbH je německý výrobce nožů a holících břitev. Sídlí v Solingenu, v Severním Porýní-Vestfálsku. Společnost byla založena Heinrichem Bökerem a Hermannem Heuserem roku 1869. Rodina Bökerů však již od 17. století působila v sousedním městě Remscheid, kde vlastnila fabriku produkující ruční nástroje, ve které se od roku 1829 vyráběly šavle. V dnešní době společnost vyrábí ve více zemích a produkty tak dělí do čtyř kategorií. Pod kategorií "Böker Manufaktur Solingen" nabízí firma ručně vyráběné klasické holící břitvy a nože přímo z města Solingen.

  • CHROMA

    CHROMA CUTLERY je výrobcem profesionálních kuchyňských nožů a souvisejících doplňků s distribucí po celém světě. Společnost CHROMA má v nabídce několik naprosto rozdílných sérií nožů. Každá řada byla pečlivě vyrobena zkušenými řemeslníky a navržena proslulými designéry jako je F.A. Porsche, Georg Draser nebo Sebastian Conran.

  • DEEJO

    DEEJO vznikl jako touha oživit potěšení mít nůž ve své kapse, když ho potřebujete. ,,Chtěli jsme to jednoduché, lehké - ultra-lehké - bez kompromisů na velikosti, takže každý by si měl užít to, co je skutečně důležité: perfektní říz kdekoliv a kdykoliv. DEEJO jsou tu pro všechny, pro každou náladu a vkus, pro něj a pro ni."

  • DICK

    V roce 1778 byla v Esslingenu založena firma Friedr.Dick. O více než 230 let později zůstává podnik stále rodinnou firmou. Friedr.Dick je jediný výrobce s kompletním výrobním programem nožů, ocílek, pomůcek pro kuchaře a řezníky, řeznických strojů a brusek na světě. Dlouhá tradice, výrobní zkušenost a vysoká kvalita dělají z výrobků Friedr.Dick hlavní světovou značku všech kuchařů – jak amatérských, tak profesionálních.

  • Dino-Lite

    Společnost Dino Lite se již od roku 2000 zabývá digitalizací mikroskopů a jejich produkty si našli cestu do mnoha odvětví, přes školství po forenzní vědy. Tyto mikroskopy se vyznačují lehkou konstrukcí a jednoduchostí ovládání.

  • Flexcut Tool

    Flexcut was founded in 1986 as carving school with store. Four years later they began manufacturing their own tools. Thanks to many innovations of traditional tools, Flexcut become well known all around the globe.

  • Giesen & Forsthoff - Timor

    Firma Giesen & Forsthoff je tradičním výrobcem profesionálních nástrojů pro holiče a kadeřníky. Rodinný podnik založený roku 1920 v německém městě Solingen dodnes vyrábí produkty nejvyšší kvality ve své původní továrně. Společnost neustále zaškoluje nové specialisty tak, aby se léty získané znalosti předávaly dalším generacím. Jejich břitvy a holicí strojky jsou celosvětově rozšířené pod registrovanou ochrannou známkou TIMOR.

  • HASEGAWA

    Japonská společnost Hasegawa byla založena roku 1955 a její specializací byly především lyže. Od roku 1992 vyrábí také kuchyňské krájecí desky a další pomůcky. Jejich speciální krájecí prkénka s dřevěným jádrem získaly rychle v Japonsku popularitu jak v profesionální, tak domácí kuchyni. Prkénka se vyznačují nízkou váhou, bytelnou konstrukcí a především speciálním povrchem, který je více šetrný k ostří nože.

  • HIDEHISA

    S nástroji prémiové kvality mistr kovář Hidehisa vzdává hold kráse přírody. Vzal na sebe úkol vytvořit nádherné nástroje, kde každý kus je malým uměleckým dílem a přitom je plně funkční. Nástroje jsou vyrobeny z YCS3 oceli, všechny spoje jsou ručně leštěné a ručně upravované. Hidehisa zachovává tradiční postupy kování a broušení, které jsou nezbytné k výrobě vysoce kvalitních nástrojů. Kde je to možné, používá však nejmodernějších technologií v podobě CNC strojů a robotů. Ručně kované nástroje HIDEHISA jsou vyráběny ve měste Sanjo (provincie Niigata, Japonsko) dobře zavedenou společností s výbornou reputací a kvalitou výrobků.

  • Higonokami

    Historie nožů Higonokami sahá až do konce 19.století do města Miki City v Japonsku. V této době se zde nože vyráběly výhradně ručně. Ocel byla vkládána do železné hrany a následně ukována do požadovaného tvaru. Pouzdra se vyráběla z mosazi nebo černě barveného kusu železa. Nože byly bohatě zdobeny portréty, květinami, zvířaty nebo krajinou. V roce 1894 společnostpředstavila zcela nový skládací kapesní nůž pod názvem „Higonokami Knife“, ten zaznamenal obrovský úspěch, a to dokonce i mezi císařským dvorem. V roce 1899 byl založen svaz nožířů „Higonokami Knife Union“, který měl v době největší slávy až 40 členských společností. Od roku 1910 byla zaregistrována ochranná známka nožů Higonokami a ty se tak staly nedílnou součástí tradičního nožířství v Japonsku.

  • KAI

    Firma KAI vyrábí řadu profesionálních kuchyňských nožů a jejím vrcholem jsou nože Shun vyrobené z damascenské oceli. KAI je synonymem kvality a preciznosti, dýchající na Vás přímo z Japonska.

  • KYUSAKICHI

    Tradiční japonský výrobce YOSHIDA HAMONO sídlí v Taku-city (prefektura Saga) již od roku 1946. Malá továrna o 40 zaměstnancích se specializuje na ruční výrobu kuchyňských nožů. Jejich vrcholnými produkty jsou nože z extra tvrdé nožířské oceli ZDP-189 od japonské ocelárny Hitachi Metals.

  • MATSUNAGA Stone

    MATSUNAGA Stone je nejznámější a nejstarší výrobce japonských brusných kamenů. Firma se nachází ve městě Osaka. Jeho nejrozšířenějšími značkami jsou kameny KING a Sun Tiger.

  • MCUSTA ZANMAI

    Japonské kuchyňské nože ZANMAI jsou vyráběny cělosvětově známým výrobcem kapesních nožů MCUSTA. ZANMAI je v japonštině výrazem pro luxus. A právě toto slovo je správným synonymem pro kuchyňské nože ZANMAI. Veškerá produkce této značky je soustředěna v japonském městě Seki, kde má nožířství historii již od poloviny 13.století.

  • Microplane

    Americká značka Microplane má dlouholetou tradici v oboru truhlářství se svými kvalitními rašplemi. Velký zlom přišel v roce 1994. Staré struhadlo kanadské hospodyně dosloužilo během přípravy pomerančového dortu a tak sáhla po truhlářské rašpli z manželovy dílny. Pomerančová kůra se v mžiku proměnila v jemné a dokonalé proužky. A tak byly položeny základy budoucího úspěchu značky Microplane i v kuchyni. Ten na sebe nenechal dlouho čekat – za pět let psal o rostoucí oblibě struhadel mezi předními šéfkuchaři deník The New York Times. Za další tři roky vznikla řada struhadel Microplane, určená do profesionálních kuchyní.

  • Morakniv

    Nože se ve švédském městě Mora vyrábějí již více než 400 let a jsou celosvětově známé pro svou dokonalou ostrost a kvalitu zpracování. Produkty Morakniv jsou kompletně vyrobené v domovské továrně ve Švédsku. Každý krok v tomto procesu, od počátečního příjmu materiálu až po konečnou expedici produktu, má jedinečnou roli. Jednotlivé fáze tradiční výroby se neustále vyvíjejí a zdokonalují. Použitá ocel je ošetřena tak, aby byla tvrdší, odolnější a zvýšila se její pružnost. Skutečný proces kalení oceli je ale výrobním tajemstvím. Čepele mohou být ukovány až ze tří různých druhů oceli: nerezová ocel, uhlíková ocel nebo laminovaná ocel. Každý typ oceli má své jedinečné vlastnosti, které určují její další použití.

  • NANIWA

    Naniwa je jedním z nejznámějších výrobců špičkových brusných kamenů v Japonsku. Zkušenosti v oblasti broušení sbírá tato firma z Osaky již více než 70 let. Kdo hledá skutečnou japonskou kvalitu, sáhne po kamenech Naniwa. Brusné kameny Naniwa mají relativně pevnou vazbu. Kameny díky tomu zůstávají dlouho rovné a přitom nabízejí výborný odběr broušeného materiálu.

  • Old Bear by Antonini

    Italská firma Antonini se již po tři generace zabývá ruční výrobou nožů. V nabídce naleznete nože od obyčejných kapesních až po záchranářské speciály, které mají ve výzbroji profesionální hasiči a záchranáři. Kompletní výroba probíhá na severu Itálie v oblasti Maniago, která je již od středověku vyhlášena produkcí kvalitních řezných nástrojů.

  • OPINEL

    První nůž OPINEL byl vyroben již v roce 1890. Postupem času se tato značka stala kultem díky svým zavíracím kapesním nožům. Tyto nože proslavily francouzského výrobce svou mimořádnou kvalitou a jednoduchým osobitým designem. V současné době se nože OPINEL prodávají po celém světě rychlostí 360 nožů za hodinu.

  • PEAK

    PEAK Optics je Japonská společnost zabývající se výrobou a prodejem optických zařízení jako jsou příložní lupy, mikroskopy vč. digitálních a endoskopy. Jejich výrobky se vyznačují kvalitní konstrukcí a perfektním zpracováním.

  • Rozsutec

    Kámen Rozsutec je těžen a následně zpracováván rodinnou firmou na Slovensku v pohoří Malá Fatra již několik desetiletí. Rozsutec je přírodní brusný kámen o velmi jemné zrnitosti (ekvivalent k syntetickým kamenům cca 6000-8000). Díky tomu docílíte na svém ostří zrcadlového efektu.

  • SAKAI TAKAYUKI

    Aoki Hamono seisakusho Co. vyrábí pod obchodní značkou SAKAI TAKAYUKI kuchyňské nože již od roku 1946. Tradiční výroba je soustředěna v nožířské oblasti Sakai, prefektuře Ósaka. Výrobce vyniká perfektní kvalitou použitých materiálů a precizním ručním zpracováním svých výrobků.

  • Shigeki Tanaka

Zobrazeno 1 – 30 z 37 položek